Stambyte, dränering och OVK för 42 lägenheter i Sollentuna 2015

Stambyte, dränering och OVK för 42 radhuslägenheter i Sollentuna

Hos Brf Tärnan 2, på Bagarbyvägen 17, Sollentuna, har Frakka upphandlat och projektlett en entreprenad bestående av stambyte, dränering och OVK (obligatorisk ventilationskontroll) som omfattade 42 radhuslägenheter. Dräneringen, OVK:n och stambytet utfördes samtidigt och allt blev klart 2015.

Stambyte

Under stambytet så byttes fastighetens rör och stammar för både kall- och varmvatten, avfall och radiatorer. Man utförde även asbestsanering i samband med bytet.

Vid badrumsrenoveringarna som skedde i samband med stambytet så installerades handdukstorkar, spotlights och värmegolv, för att öka komforten för de boende.

Som vanligt är så erbjöds de boende ett standardutbud av badrumsdetaljer med möjlighet till tillval och frånval (välja bort detaljer i badrummet som man inte behöver) i samband med badrumsrenoveringarna. Kostnaden för badrumsrenoveringarna reglerades efter vilka tillval/frånval som de enskilda boende valt.

Dränering

Då entreprenörens hantverkare upptäckte att radhusen saknade dränering så föreslogs det för kunden att en dränering skulle utföras på samtliga hus i samband med markarbetena vid stambytet. Föreningen godtog förslaget och dräneringen gjordes enligt överenskommen plan.

OVK

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utfördes av i samband med renoveringarna och asbestsaneringarna för att se till att inomhusluften höll fullgod kvalitet efter utfört arbete.

Relaterad information

Stambyte – allt du behöver veta

Vanliga frågor – Stambyten

Varför ska jag anlita Frakka inför, under och efter stambytet?

Vanliga frågor – Ventilation

Läs mer om OVK

Adress: Bagarbyvägen 17, Sollentuna
Projekttyp: Stambyte, Ventilation, Övrigt
Status: Avslutat
Projektstart: 2015
Projektslut: 2015
Storlek: 42 lägenheter


Ladda ner vår broschyr och läs mer om Frakkas tjänster.

Installera Acrobat Reader


Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Frakka har näst högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärderingssystem som är världens äldsta och mest ansedda.

Läs mer om Bisnode.