• Brf Blåvingen 3

    Brf Blåvingen 3

Relining – 42 lägenheter 2024

I Johanneshov, hos Brf Blåvingen 3, på Johan Printz väg 22-24 och Petrejusvägen 24-32, har Frakka inventerat, upphandlat och projeklett en relining av fastigheternas rör.

Relining eller stambyte?

Vad är skillnaden mellan stambyte och relining?

Stambyten innebär, som namnet skvallrar om, att man faktiskt byter ut stammar och tillhörande rör i fastigheter. Det är ett stort, dyrt och bullrigt ingrepp som tar flera månader att utföra. Efter att stambytet är utfört så är dock de berörda rören och våtutrymmena som nya och värdet på fastigheten och des lägenheter har höljts.

Reliningsprojekt är däremot snabba (de tar sällan mer än 3 veckor att utföra), relativt tysta och billiga. En relining påverkar berörda våtutrymmen minimalt och värdet på lägenheter och fastigheter ändras inte nämnvärt av en relining.

Reliningar är inte permanenta lösningar och det går inte att utföra relining på relining. Ett stambyte är därför, förr eller senare, oundvikligt. Det en relining kan åstadkomma är att skjuta upp det oundvikliga stambytet ytterligare några årtionden.

När väljer man relining respektive stambyte?

Om man har stammar som inte tidigare har relinats och är i relativs gott skick så kan man skjuta upp stambytet några år till genom att relina rören. Detta är särskilt lockande för bostadsrättsföreningen som har dålig ekonomi eller av andra anledningar inte kan utföra större renoveringar.

Om fastighetens rör däremot är i för dåligt skick eller om man redan har utfört relining en gång tidigare så har man inget val utan måste välja att byta stammarna. Det kan som vi sett också vara fördelaktigt att byta stammar samtidigt som man utför andra nödvändiga renoveringar, av till exempel, tvättstugor, badrum och/eller andra våtrum.

Läs mer om skillnaderna mellan stambyte och relining på sidan “Stambyte eller relining”

Tidigare projekt hos Brf Blåvingen 3

Tidigare har Frakka upphandlat och projektlett en yttre totalrenovering åt Brf Blåvingen 3. Renoveringen omfattade fasad-, fönster- och takrenovering och slutfördes under 2019.

Läs mer om Frakkas tidigare projekt hos Brf Blåvingen 3

Frakkas kvalitet- och hållbarhetspolicy

Frakka vill tacka Brf Blåvingen 3 för att vi har fått förtroendet att ännu än gång upphandla och projektleda en större renovering. Detta gläder oss särskilt då vi på Frakka alltid strävar efter att skapa långvariga kundkontakter, till vår och er fördel. Frakka får bättre kunskap om kunder berörda fastigheterna för varje renovering, vilket gör att vi kan jobba effektivare och leverera bättre resultat.

För att uppnå så hög kundnöjdhet som möjligt är vi på Frakka noga med att vara transparenta och att leverera lösningar som inte bara håller hög kvalitet på pappret utan som verkligen håller i längden. För att uppnå detta i alla våra projekt följer vi vår uppsatta Kvalitet- och hållbarhetspolicy.

Läs mer

Läs mer om den yttre totalrenoveringen hos Brf Blåvingen 3

Läs mer om reliningar

Läs mer om stambyten

Läs mer om skillnaderna mellan stambyte och relining

Läs vår kvalitet- och hållbarhetspolicy

Adress: Johan Printz väg 22-24, Petrejusvägen 24-32, Johanneshov
Projekttyp: Stambyte
Status: Avslutat
Projektstart: 2024
Projektslut: 2024
Storlek: 42 lägenheter


Frakkas informationsbroschyr om stambyten
Frakkas informationsbroschyr om alla sorters renoveringar

Ladda ner våra broschyrer och läs mer om Frakkas tjänster

Installera Acrobat Reader


ÖPPETTIDER

måndag
tisdag
onsdag
torsdag
fredag
lördag
söndag
08–17
08–17
08–17
08–17
08–17
Stängt
Stängt

KONTAKTA OSS

Tel: 08-22 33 90
E-post: info@frakka.se

Besöksadress
Adlerbethsgatan 17

Postadress
Ernst Ahlgrens väg 1
112 55 Stockholm

Org.nr: 556611-6140

BROSCHYRER

Frakkas informationsbroschyr om stambyten
Frakkas informationsbroschyr om alla sorters renoveringar

Ladda ner våra broschyrer och läs mer om Frakkas tjänster

Copyright © Frakka AB - Material på denna webbplats får inte användas utan tillstånd från Frakka.