• Brf Verkstadsklubben 23

    Brf Verkstadsklubben 23

Stambyte på Östermalm – 24 lägenheter 2020

På Rindögatan 38, Östermalm, har Frakka tagit hand om ett stambyte åt Brf Verkstadsklubben 23. Frakkas insats inleddes med en analys av fastighetens rörsystem. Analysen visade att ett stambyte var nödvändigt.

Med analysen som grund tog sedan Frakka fram ett beslutsunderlag och bistod bostadsrättsföreningens styrelse i valet av lämplig byggfirma för utförande av stambytet. Man valde efter en urvalsprocess att anlita PHAB (Projekthjälpen AB).

Under själva renoveringen agerade Frakka projektledare och då stambytet var klart så ordnade Frakka så att en oberoende besiktningsman kontrollerade det utförda arbetet samt projektet i sin helhet.

Den stambytesmetod som valdes var den mest grundläggande och i längden mest hållbara metoden, nämligen det traditionella stambytet. Delar av rörsystemet relinades även.

Läs mer om traditionella stambyten

I samband med stambytet så renoverades de boendes badrum och även delvis köken (vilket är ett vanligt förfarande vid stambyten). Efter att rören till och från badrummen hade bytts så försågs badrummen med en helt ny armatur (toalettstol, badkar och handfat med mera). De boende gavs möjlighet att göra tillval så att de kunde byta ut delar av standardutbudet och/eller köpa till sådant som inte ingick.

Läs mer om tillval

Fastigheten byggdes 1938 och innehåller 24 lägenheter samt 2 lokaler med en yta på totalt 1086 kvm. Stambytet startades och slutfördes under våren och sommaren 2020. Fastighetens lägenhetsinnehavare bodde kvar under hela projektet.

Relaterad information

Stambyte – allt du behöver veta

Vanliga frågor – Stambyten

Varför ska jag anlita Frakka inför, under och efter stambytet?

Adress: Rindögatan 38, Östermalm
Projekttyp: Stambyte
Status: Avslutat
Projektstart: 2020
Projektslut: 2020
Storlek: 24 lägenheter + 2 lokaler


Frakkas informationsbroschyr 2019

Ladda ner vår broschyr och läs mer om Frakkas tjänster.

Installera Acrobat Reader


Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Frakka har näst högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärderingssystem som är världens äldsta och mest ansedda.

Läs mer om Bisnode.

KONTAKTA OSS

Tel: 08-22 33 90
E-post: info@frakka.se

Frakka AB
Stagneliusvägen 47
112 57 Stockholm

Org.nr: 556611-6140

KONSULTERA OSS

VÅR BROSCHYR

Broschyr Frakka - våra tjänster

Copyright © Frakka AB - Material på denna webbplats får inte användas utan tillstånd från Frakka.