• Brf Myran 1

    Brf Myran 1

Stambyte i Danderyd – 12 lägenheter 2020

På Edsviksvägen 31B-31E, i Danderyd, skötte Frakka ett stambyte åt Brf Myran 1. Fastigheten, som är byggd 1959, består av 12 lägenheter samt 2 verksamhetslokaler (ett ICA och en pizzeria) i gatuplan.

Innan bostadsrättsföreningens styrelse bestämde sig för att beställa stambytet så lät de Frakkas konsulter utföra en analys (inklusive en miljöanalys) av fastigheten. Analysen visade att ett stambyte inklusive relining av vissa delar av rörsystemet, samt miljösanering av vissa delar av fastigheten, var nödvändig.

Med den utförda analysen som grund tog sedan Frakka in ett antal offerter från lämpliga entreprenörer (byggföretag) och bistod sedan bostadsrättsföreningens styrelse i deras val av entreprenör.

Under stambytet så var Frakkas konsulter projektledare samt ledde informationsmöten med de boende i fastigheten. Frakka agerade även som bostadsrättsföreningens ställföreträdare gentemot alla övriga, i stambyte involverade, parter.

Då en del av de boendes badrum redan var stambytta och renoverade så fick man utföra ett partiellt stambyte, med allt vad det innebär.

Läs mer om partiella stambyten

Efter att badrummen rivits ut och stammarna bytts så fick de boende helt nya inredningar i sina badrum. De hade innan dess fått bestämma om de ville ha den standardinredning som erbjöds, eller om de ville välja till, välja bort, eller byta ut inredningsdetaljer. De som ville fick även möjlighet att köpa egna inredningsdetaljer. Priset för motsvarande inredningsdetaljer dras i dessa fall av priset.

Läs mer om de boendes möjligheter till egna val i samband med stambyten

Efter stambytet såg Frakka till så att en oberoende besiktningsfirma besiktade det utförda arbetet och projektet i sin helhet. Lägenhetsinnehavarna bodde kvar och de båda verksamheterna var igång under hela stambytet.

Relaterad information

Generell information om stambyten

Information om hur stambyten går till

Vanliga frågor – Stambyten

Varför ska jag anlita Frakka inför, under och efter stambytet?

Adress: Edsviksvägen 31B-E, Danderyd
Projekttyp: Stambyte
Status: Avslutat
Projektstart: 2020
Projektslut: 2020
Storlek: 12 lägenheter + 2 lokaler


Frakkas informationsbroschyr 2019

Ladda ner vår broschyr och läs mer om Frakkas tjänster.

Installera Acrobat Reader


Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Frakka har näst högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärderingssystem som är världens äldsta och mest ansedda.

Läs mer om Bisnode.

KONTAKTA OSS

Tel: 08-22 33 90
E-post: info@frakka.se

Frakka AB
Stagneliusvägen 47
112 57 Stockholm

Org.nr: 556611-6140

KONSULTERA OSS

VÅR BROSCHYR

Broschyr Frakka - våra tjänster

Copyright © Frakka AB - Material på denna webbplats får inte användas utan tillstånd från Frakka.