Matlagning under stambyte – kök och matplats

Matlagning under stambyten

Då vatten och avlopp inte kan användas kan det bitvis vara krångligt med matlagning under stambyte. Kök utan vatten är ibland inte till mycket hjälp. Följande tips kan förhoppningsvis göra din matlagningssituation under stambytet lite enklare.

Planera och förbered. Gör storkok och frys in och/eller spara i kylskåpet i god tid innan några avstängningar sker (se sidan Tillfälliga avstängningar vid stambyten).

Då det är svårt att diska på normalt vis utan vatten eller avlopp så är det ofta lättast att använda engångstallrikar, engångsglas och engångsbestick. Om man har sparat vatten så kan man förstås diska sådant som inte är alltför svårdiskat i baljor eller liknande.

Ett annat sätt att undvika matlagning och diskning utan vatten och avlopp är förstås att äta ute. Man kan till exempel äta lite mer på restauranger eller utomhus, om vädret och årstiden tillåter.

Om man har släktingar (till exempel föräldrar) eller vänner som bor i närheten så kanske man kanske äta ett och ett annat mål hos dem.

Att köpa hem färdiglagad mat kan vara en bekväm kompromiss som innebär att man kan äta i sitt hem utan att behöva tillaga maten eller diska.